Estetik

Alla våra behandlingar utförs av legitimerad och certifierad läkare.

Fillers


Fillers är en behandling som används för att fylla ut fina linjer, djupare veck samt för att få en ökad volym i framförallt ansiktet. De vanligaste platserna att fylla på med en filler är kinder, läppar och de s.k. nasolabialvecken som går mellan näsan och munnen. Läs mer om fillers.

Vid behandlingen injiceras en liten mängd hyaluronsyra (Apriline eller Stylage) i vävnaden. Hyaluronsyra är ett geléliknande ämne som finns naturligt i kroppen i bl.a. huden. Den absorberar vatten och fungerar som kroppens smörjmedel och stötdämpare. Med åren bildar kroppen lägre halter av hyaluronsyra och huden mister därför en del av sin elasticitet och volym. Fillers injiceras i hudens rynkor och fåror för att återskapa den förlorade volymen. Du kan återgå till normal aktivitet efter behandlingen. En del kan uppleva rodnad och svullnad efter injektionerna, vilket är helt normalt och försvinner inom några dagar.

Effekten av en fillersbehandling syns direkt och kvarstår i 6-12 månader. Därefter görs ofta en påfyllnadsbehandling.

 

Botox


Botulinumtoxin (ofta kallat Botox)är en injektionsbehandling för att behandla rynkor. Läkemedlet blockerar den nervimpuls som gör att en muskel drar ihop sig. Detta gör att det endast är rynkor som orsakas av överaktivitet i muskulaturen under huden som kan behandlas. Rynkor som orsakas av t.ex. slapphet i huden kan inte behandlas med Botox, utan då är fillers att föredra.

De tre rynkor som behandlas effektivast med botulinumtoxin är:

  • Horisontella pannrynkor
  • Bekymmersrynkan (glabella) mellan ögonen
  • Kråksparkar/skrattrynkor i ögonens utkanter

Vid behandlingen injicerar läkaren en liten mängd botulinumtoxin med hjälp av en tunn nål i området som skall behandlas. Efter injektionen kan du återgå till normal aktivitet. Resultatet av en Botoxbehandling visar sig inte direkt – efter ca 1 vecka börjar man kunna se en förändring.

Effekten är inte permanent utan sitter i cirka 6 månader då man kan upprepa behandlingen om man önskar.